Muutama oma näkemys roduista...

Villakoira

Mitä isompi villakoira, sen itsenäisempi eli mitä pienempi, sen enemmän se roikkuu lahkeessa kiinni. Jos sinua ärsyttää, että joku seuraa sinua, jopa vessaan, 24/7, pieni villakoira ei ole oikea valinta 😆 Villakoiralla ei ole terrierin rohkeutta, arka se ei saisi olla, mutta turha odottaa, että

se olisi kaikissa tilanteissa rohkea. Villakoirissa on vähän pehmeyttä ja arkuutta mikä johtaa herkkään haukkumiseen ja esim. tarpeet tehdään vain tuttuun ja turvalliseen paikkaan.

Villakoira ei koskaan lähde kauaksi omistajastaan ja se on väsymätön sylissä olija sekä hellyyden saaja.

Lapsiperheessä kannattaa miettiä mikä villakoiran neljästä koosta on paras niin, että pentu ja lapset molemmat selviävät ilman vahinkoja.

Trimmaus on ehdottomasti opetettava alle vuoden iässä, muuten on hankaluuksia tiedossa.

villakoira on ihan varmasti iloisin koira! ❤️

Kleinspitz

Ensimmäinen asia, mitä ihmiset kleineista kysyvät on haukkuminen. Kyllä se on erinomainen vahtikoira, ilmoittaa vieraat kulkijat. Suurin osa haukkumisesta johtuu, siitä että koira komentaa omistajaansa:"Leiki mun kanssa! Heitä palloa! Anna sitä, anna tätä! Yms yms" ja tähän voidaan vaikuttaa pentuaikana.

Kleineilla on ihanteellinen turkki Suomen sääoloihin; paksu rungossa ja jaloissa vähemmän karvaa, eikä sitä tarvitse pukea. 

Kleinien luonteessa on paljon vaihtelua, todella pehmeistä todella iso egoisiin. Tämä kannistaa ottaa huomioon pentua valittaessa.

Kleini on reipas ja vaatii aktiivisen kodin.

Kleini hymyilee aina koko naamalla ❤️

 

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS