Pentu meiltä?

Yleistä pentueistamme ja niiden ottamisesta

 Pennut syntyvät makuuhuoneessamme ja kasvaessaan siirtyvät olohuoneeseen, jossa tottuvat normaaleihin kodin ääniin ja touhuihin. Pennut tottuvat myös perheemme kissoihin.
 
 Meiltä ostetut pennut saavat mukanaan kasvattajan tuen ja neuvot koko koiran elämän ajalle. Nykyään useampi pentu vuodessa menee vanhalle kasvatin omistajalle. Tyytyväinen koiran ostaja tulee takaisin. Villakoirien trimmauksessa avustetaan ja opetetaan.
 
 Ottaessasi villakoiran otathan huomioon sen perinnölliset sairaudet:epilepsia, PRA, polvivika ja leggperthes nämä siis voivat tulla villakoiraasi ( muiden sairauksien lisäksi) VAIKKA jalostuksella pyrimme niitä karsimaan.
Ottaessasi kleinspitzin, otathan huomioon sen perinnölliset sairaudet: polvivika, PRA, harmaakaihi ja legg perthes, nämä siis voivat tulla koiraasi vaikka niitä jalostuksella pyrimme karsimaan.
 
 Koiranpentu ei ole valmis paketti luovutushetkellä, vaan se mitä siitä tulee aikuisena vaikuttavat sen perimä, pentuaika ja kasvatus sekä hoito. Koiranpentua voisi verrata kasaan lautoja, sinusta riippuu mitä siitä saat aikaiseksi.  koiranottamista voi myös verrata ummikkokiinalaisen lapsen adoptoimista Kiinan maaseudulta Eurooppalaiseen kaupunkiin. Se ei ymmärtäisi ei-sanaa vaikka kuinka huutaisit.
Älä odota, että alle vuoden ikäinen koira olisi aikuinen, sehän on vasta alle 7-vuotias lapsi.
 
Kaikki kouluttaminen ja opettaminen tapahtuu hyvien tekojen kehumisella. 
 
SISÄSIISTEYS
 
7-viikkoinen pentu ei ole sisäsiisti, koska se ei pysty pidättämään pitkiä aikoja. Toinen sisäsiisteyteen vaikuttava asia on, koska pentu oppii ymmärtämään, että sen pitää tehdä tarpeet ulos. Pentu oppii tekemään ulos, kun se viedään sinne ennenkun se ehtii tehdä hädän sisälle, mikä tarkoittaa sitä, että esim aamulla pentu viedään ulos HETI kun se herää, et ehkä itse ole vielä ehtinyt "heräämään" 😀 Jos itse teet ensin aamutoimet, juot kahvia yms ja sitten viet pennun ulos, olet auttamattomasti myöhässä.  Kun pentu tekee tarpeensa ulos, kehu pentua kuin se olisi vuosisadan uroteko ja palkitse makupalalla tai lelulla.
 
Jos olet hankkimassa ensimmäistä koiraasi, mieti mitä sitoutuminen tarkoittaa.
 
Kääpiövillakoirien ja kleinspitzien keski-ikä on 12 vuotta, kleinspitzejä meillä on elänyt jopa 18 v. Joten varaudu pitkäaikaiseen elämänkumppaniin. 🙂
 
 
Jos sinulla on perheessäsi alle 10-vuotiaita lapsia, harkitse kääpiövillakoiran sijasta keskikokoista. Sinä ajattelet helposti ettei koira vahingoita lapsia, mutta muista ajatella myös toisinpäin: onko koira liian pieni lasten käsiin?
 
(Sun-Power's, Suomen Kennelliitto)
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS