Perustietoa

Tietoa minusta

Sain ensimmäisen koiran ollessani 3-vuotias, koska olin kaikkien koirien kimpussa kaduilla, kertoi vanhempani. Kasvatuksesta sen verran historiaa, että ensimmäinen pentue syntyi vuonna 1976, se oli iso musta villakoirapentue. Villakoiria on vieläkin, mutta ne ovat vaalentuneet aprikoosiksi sekä punaiseksi ja pienentyneet kääpiöiksi, välillä jopa toyksi. Toinen pieni rotu on kleinspitz (kääpiöpystykorva) joita on ollut vuodesta 1989. Joten huomaat, että monessa rodussa olen yksi Suomen vanhimmista kasvattajista. Määrällisesti en kuitankaan pääse kehumaan, koska koirat ovat olleet pitkään harrastus kotioloissa. Koska haluan tehdä asiat hyvin, olen päättänyt jäädä töistä pois ja keskittyä koiriin. Kuten varmaan ymmärrät, pentujen kanssa ehtii olemaan paljon enemmän, kun on kokopäivä aikaa. En kuitenkaan ole mikään pentutehtailija vaan hoidan koirat ja pennut rakkaudella. Maksan arvonlisäveron 24% pennuista, mikä tarkoittaa, että 1200€ pennusta jää vain 967,74€, josta vähennetään rekisteröintimaksut, eläinlääkäri, ruuat, matolääkkeet, tarvikkeet, vanhempian kulut, yms ja tietenkin verottaja verottaa yrittäjää 30% tuloverolla.

Olen agrologi ja opiskellut yliopistossa eläinten ruokintaa ja jalostusta sekä toimin 15 vuotta tuotantoeläinten jalostuksen parissa. Haluan kehittää ammattitaitoa käymällä kursseja edelleen.

Jos oikein tarkka olit niin huomasit, että Sun-Power´s kennel on yli 40 v. !!! Suomen vanhin toiminnassa oleva aprikoosi villakoirakennel. Samaa aprikoosi sukua vuodesta 1978. Pihallamme vahtina toimii Pyreneitten mastiffi ja Saksanpaimenkoira Sekä keskiaasiankoira. Asumme maaseudulla, missä koirilla on tilaa ulkoilla ja paljon metsää missä juosta. Koirien huvipuisto Doglandia on säännöllisesti omien koirien käytössä myös.

  Tilamme ovat Kennelvalvojan tarkastamat, eikä hän löytänyt huomautettavaa. Myös säännöllisesti meillä käy eläinlääkäri. Olen käynyt Kennelliiton kasvattaja- ja kasvattajan jatkokurssin sekä SEY:n eläinsuojeluvalvojakurssin.

Kuvassa Junior Handler Suomenmestari vuosimallia 1982.

 

 

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS